




کاغذ دیواری به راحتی چربی و آلودگی را به خود جذب میکند و اگر در مورد شستشو و نظافت اطلاعات درستی نداشته باشیم، ممکن است طول عمر آن را کاهش دهیم و مجبور به تعویض آن شویم. مهمترین نکته در هنگام خرید این است که آیا کاغذ دیواری مورد نظر قابل شست و شو است یا خیر …؟ برای نظافت تمیز کردن کاغذ دیواری راه و روش های بسیار متنوعی وجود دارد که در ادامه با انها اشنا می شویم.
در اولین گام باید به جنس کاغذ و علائم پشت کاغذ دیواری توجه کنید. این علائم به شما می گوید که مجاز به استفاده از چه مواد شوینده ای هستید.
نوع و جنس کاغذ دیواری شما چیست ؟
کاغذ دیواری هایی که از جنس کاغذ (paper) هستند غیر قابل شستشواند و نمیتوان آنها را شست. ولی برای تمیز کردنشان چند روش وجود دارد. ابتدا با یک ابری که نمناک باشد به آرامی روی کاغذ بکشید و این کار را چندین بار انجام دهید تا سطح آن تمیز شود.
گاها متوجه لکه های ریزی می شوید که روی کاغذ دیواری چسبیده شده و کندن آنها دشوار است. توجه داشته باشید که اگر کاغذ دیواری تیره است آن را با شدت و ناگهانی نکشید، که پوست کاغذ دیواری کنده نشود.
ترجیحا با یک تکه پنبه لکه را مرطوب کنید و به آرامی و با حوصله ان را پاک کنید
کاغذ دیواری های قابل شستشو معمولا لایه ی pvc دارند. ابتدا باید با یک دستمال یا پنبه یه خشک به روی سطح آن بکشید. برای قسمت هایی که قابل شستشو نیستند هم میتوان از دسته های بلند مانند طی و…استفاده کنید. اما توجه داشته باشید که روی آن را با پارچه نرم یا دستمال های لطیف و ضد جرقه بپوشانید.
برخی از کاغذ های پی وی سی نیز بسیار مقاوم تر هستند و مشکلی با اکثر روش های شستشو ندارند و نیازی نیز به حساسیت بالا ندارند.
همچنین از جارو برقی هم میتوان برای از تمیز کردن گرد و خاک استفاده کنید. اما برای این کار توجه کنید که خط و خش روی کاغذ دیواری نیفتد.
شاید تا به حال برایتان پیش اماده باشد که تابلو هایی را که روی دیوار با پوشش کاغذ دیواری نصب کرده اید را برمیدارید رنگ دیوار پشت تابلو روشن تر از قسمت های دیگر کاغذ دیواری است. این حالت به دلیل نوریست که در فضای اتاق می باشد. برای جلوگیری از این مورد باید در هفته 2 روز تابلو ها را در آورده و کنار بگذارید و اجازه دهید که نور به آن قسمت ها نیز بتابد. چرا که در صورت عدم هماهنگی رنگی در تمیز کردن و شستن کاغذدیواری به مشکل برخواهید خورد. همچنین ممکن است لکه ها را به خوبی تشخیص ندهید.
برای نصب انواع تابلوها روی دیوار هایی که با کاغذ دیواری کاور شده اند می بایست از متخصصین نصب (نصاب) مشورت بگیرید. و از ضربه زدن با چکش و آلات تیز مانند پیچ گوشتی چکش و… جدا خودداری کنید چون باعث پارگی کاغذ دیواری شده که ترمیم آن از زیبایی کاغذ دیواری میکاهد.
تا حد امکان سعی کنید مواد اشتعال زا (شعله فندک کبریت بخاری های دارای شعله آتش و حرارت بالا) را به دیوارهای دارای کاغذ دیواری نزدیک نکنید. به واسطه ی وجود چسب برای چسباندن و قدرت اشتعال زایی بالا امکان زیاد وجود آتش سوزی می باشد این نکته را به صورت جدی در نظر بگیرید.
اگر می خواهید بدانید که برای نگهداری از کاغذ دیواری و افزایش طول عمر آن چکار های دیگری باید انجام دهید پیشنهاد می کنیم این مقاله را کامل بخوانید.
جهت تمیز کردن از مواد شوینده و پاک کننده ی رایج (مایع ظرفشویی مایع دستشویی و…) دستمال های ضد خش نرم و لطیف دستمال هایی که قابلیت جذب آب بالا دارند نیاز میباشد .
سعی کنید به هیچ وجه مواد شوینده را به صورت مستقیم به روی کاغذ دیواری نریزید. همچنین نیز آب را به صورت مستقیم به روی کاغذ دیواری نپاشید.
جهت انجام شستشو ابتدا مایع شستشو را با غلظت کم و رقیق تهیه کرده و دستمال های فوق را به آن مایع آغشته کرده اب دستمال را کامل گرفته و پس از هربار تمیزی دستمال فوق را با آب مجددا بشویید و کاملا آب آن را بگیرید. این عمل را چندین بار تکرار کنید.
سپس با یک دستمال خشک و نرم دوباره به روی محل شستشو شده بکشید. یادآوری میشود به هیچ وجه فشار زیادی به روی کاغذ نیاورید، احتمال بلند شدن لایه یه روی کاغذ وجود دارد پس مراقب باشید.
برای پیشگیری از هر گونه خرابی چه در نصب و اجرا و چه هنگام تمیز کردن حتما به علامت های زیر توجه کنید.
از مهم ترین نکاتی که باید بدانید این است که باید از ماندن لکه ها روی کاغذ جلوگیری کنید. چرا که هرچه لکه مدت زمان بیشتری را بماند سخت تر پاک می شود و به اصطلاح ماندگار می شود.
در صورتی که روی پوشش را گرد و خاک گرفته سریعا اقدام به گردگیری کنید چرا که این گرد ها سبب از بین رفتن رنگ و جلای کاغذدیواری شما خواهند شد. نکته ای مهم که در هنگام تمیز کردن باید به آن دقت کنید شستوشوی کاغذ از بالا به پایین است.
در ضمن در صورتی که کاور دیواری شما نازک است بهتر است از آب گرم بدون صابون برای شتستن آن استفاده کنید. اما برای نمونه های ضخیم می توانید از آب و صابون و دیگر محلول های پاک کننده استفاده کنید.
می دانید که در شستن و تمیز کردن کاغذ ها نباید از سیم های فلزی و اسکاچ ها استفاده کنید. چرا که آسیب جدی به آن وارد خواهند کرد. برخی از استون برای لکه گیری کمک می گیرند این روش ابدا توصیه نمی شود چرا که کاغذ را از بین می برد.
اگر تمیز کردن لکه ها سخت بود باید دقت کنید که آب زیادی را به آن نگیرید. چرا که ممکن است به پشت آن نفوذ کند و با از بین بردن چسب کاغذ را بلند کند.
از مهم ترین لکه ها که باید به سرعت و دقت اقدام به تمیز کردن آن کنید لکه های چربی است. برای از بین بردن آن ها می توانید از محلول های مخصوص و یا گچ خیاطی استفاده کنید. به این صورت که آن را روی لکه مالیده و سپس با مسواکی نرم آن را تمیز کنید.
در اتاق کودکان و یا حتی سالن پذیرایی در صورت داشتن کودکی در خانه ممکن است شاهد رنگ آمیزی روی کاغذ ها با مداد رنگی ها باشید. برای تمیز کردن این لکه ها پارچه ای نرم را باید به مایع پاک کننده آغشته کنید و سپس به ارامی روی ان ها بکشید.
در صورت پر رنگ بودن لکه ها می توانید از یک مسواک و خمیردندان هم کمک گیرید.
از دیگر لکه هایی که تمیز کردن آن ها می تواند سخت باشد لکه های جوهری روی کاغذدیواری ها هستند. از روش هایی که در اکثر مواقع به خوبی لکه ها را از بین می برد می توان به مالیدن گچ خیاطی روی لکه و سپس پاک کردن لکه با مسواک اشاره کرد. در این روش باید حساسیت لازم را داشت باشید تا لکه پخش نشود.
لکه هایی که روی ان ها ایجاد می شود را نمی توان به راحتی از بین برد و اگر لکه ها زیاد و شدید باشند باید اقدام به تعویض کاغذ کنید. اما معمولا برای پاک کردن لکه های کوچک از یک گوش پاک کن استفاده می کنند. به این صورت که تا حد امکان لکه گیری را انجام می دهند و سپس با دستمالی تمیز و خشک باقی لکه را از بین می برند.