




چه کابینت های خود را به صورت تمام چوب و به چه با بدنه ام دی اف سفارش دهید روکشی که روی آن ها قرار می گیرد تعیین کننده قیمت و سبک آن ها خواهد بود و روکش کابینت در واقع یکی از مهم ترین بخش های آن به شمار می رود برخی کابینت ها دارای روکش های پی وی سی و ورقه ای هستند و برخی دیگر لایه رویی آن ها تشکیل شده از رنگ است. دو رنگی که بسیار در صنعت کابنیت سازی به کار برده می شوند پلی اورتان و پلی استر هستند. در این مقاله آذرخش دکور قصد داریم تفاوت کابینت و رنگ های پلی اورتان و پلی استر را به صورت کامل بررسی کنیم و بگوییم کدام یک بهتر است .
این دو نوع رنگ که در صنایع چوبی یعنی ساخت سرویس خواب و نشیمن و کابینت های آشپزخانه و…به وفور استفاده می شوند تفاوت های خاصی با یکدیگر داشته و شما با توجه به کابینتی که انتخاب کرده اید و همچنین بودجه ای که دارید باید یکی را سفارش دهید. رنگ پلی اورتان دوام و قوام بالایی داشته و در دسته مواد ترمو پلاستیک قرار می گیرد. در کل دو دسته پلی اروتان هست که گروه اول بر پایه آب و گروه دوم بر اساس روغن است. در ساخت کابینت پلی اورتان معمولا ار نوع بر پایه اب استفاده می شود تا سریع خشک شده و برای نصب آماده شود.
دقت کنید که برای چوب هایی که در محیط خارجی هستند( مثلا نمای خانه چوبی ) باید از رنگ پایه روغنی استفاده شود.
از جمله ویژگی ها و مزیت های اصلی پلی اورتان می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
پلی استر اما رنگی است که در دسته رزین های سنتز شده قرار دارد و خود دارای دو نوع است گروه اول ترموپلاست و گروه دوم غیر اشباع ترموپلاست است. در ابتدا رزین پلی استری کاملا مایع است و پس از اینکه با ماده ای به نام هاردنر یا سفت کننده مخلوط شد حالت ژله ای پیدا کرده و سفت می شود.
پلی استر نیز به خاطر مقاومتی که در برابر آب و رطوبت، دمای بالا و الکل و اسید و باز ها دارد و همچنین روکشی است که راحت تمیز می شود در کابینت سازی کاربرد دارد.
رنگ نیم پلی استر در دسته رنگ های نیمه خشک قرار می گیرد و از رزین روغن های کوتاه و فرمالدهید اوره ای ساخته شده است و دیگر ترکیبات ان شامل اتیلن و پاراتولوءن است. نیم پلی استر ها به صورت مات و براق در بازار وجود دارند و پس از استفاده از ان ها پولیش کردن نیاز نیست.
از جمله ویژگی ها و مزیت های پلی استر و نیم پلی استر می توان به موارد زیر اشاره کرد :
در کل رنگ پلی اورتان از مقاومت بالا تری برخوردار است و طول عمر بسیار بیشتری از پلی استر دارد و همین باعث می شود قیمت آن بالاتر باشد. هر دوی ان رنگ ها در کابینت های روکش رنگی استفاده می شوند برای مثال کابینت های انزو را می توان با هر دو رنگ ساخت و این بستگی دارد که شما چه بودجه ای دارید. اما در کل می توان گفت که استفاده از پلی استر به خاطر قیمت مناسب تری که دارد رایج تر است و نسبت به قیمت این رنگ طول عمر خوبی دارد.
برای کسانی که به طراحی های سبک مدرن علاقه دارند و می خواهند آشپزخانه ای مدرن را داشته باشند دو نوع کابینت پولیشی و پلی اورتان حتما جز گزینه هایی است که دارند. شناخت این دو نوع کابینت به شما کمک می کند بهتر انتخاب خود را انجام دهید و بودجه خود را صرف بهترین گزینه برای خانه تان کنید اما تفاوت های کابینت پلی اورتان و پولیشی در چیست ؟ در ادامه این مقاله به بررسی جنبه های متمایز کننده این دو کابینت آشپزخانه لاکچری خواهیم پرداخت.
کابینت پلی اورتان به نوع خاصی می گویند که بدنه ام دی اف در آن ها توسط یکی از پر کاربرد ترین رنگ ها یعنی خود پلی اورتان رنگ می شود و مدل های بسیار متنوع و سبک های گوناگونی از کابینت هستند که توسط این رنگ دیزاین می شوند. مثلا طرح کابینت انزو یکی از محبوب ترین و رایج ترین مدل هایی است که درب ها در آن توسط دستگاه سی ان سی کنده کاری شده و سپس رنگ پلی اورتان روی آن ها زده می شود.
در مقابل پولیش نوعی خمیر است که روط سطوح مختلف ( چوب شیشه و…) اسپری می شود. از دیگر تفاوت هایی که دیده می شود این است که پلی اورتان دو مدل داشته که یکی رنگ بر اساس آب و دیگری بر اساس روغن است و نوعی که پایه ان آب بوده برای کابینت سازی استفاده می شود چرا که سریع تر خشک می شود سرعت خشک پلی اورتان پایه اب از پولیش بیشتر است. برای مشاهده مدل های جدید کابینت پولیشی وارد این بخش وب سایت شوید.
از جمله جنبه های تشابه و ویژگی ها و مزایایی که این دو نوع رنگ را به هم نزدیک می کند می توان به موارد زیر اشاره کرد :
دقت کنید که در کل کابینت های پولیشی برای ساخت نیاز به یک فضای مخصوص و ایزوله دارند و فرایند خشک شدن روکشی که روی آن ها قرار می گیرد کمی طولانی است به همین خاطر قیمت کابینت های پولیشی کمی بیشتر است.