انواع روکش کابینت

4.8/5 - (5 امتیاز)

در سال های گزشته برای ساخت انواع کابینت اشپزخانه و گنجه ها از چوب طبیعی استفاده می شد اما اکنون با توجه به قیمت بالایی که چوب دارد بسیاری به ساخت کابینت ها با فراورده های چوب مثل ام دی اف روی آورده اند. تقریبا تمام کابینت هایی که مشاهده می کنید از بدنه و اسکلت MDF ساخته شده اند و روکش به خصوصی روی آن ها قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم انواع روکش کابینت طبیعی و مصنوعی را  معرفی کنیم و کاربرد هر کدام را عنوان نماییم.

انواع روکش های طبیعی کابینت

همانطور که اشاره کردیم این روز ها با توجه به قیمت بسیار بالای کابینت های تمام چوب و از طرفی زمان زیادی که صرف ساخت و نصب آن ها می شود سبب  شده تا مردم بیشتر به سمت کابینت های ام دی اف رو بیاروند اما کسانی که باز هم می خواهند ظاهر کلاسیک چوب را در آشپزخانه خود داشته باشند می توانند کابینت ها را با بدنه ام دی اف سفارش دهند و برای روکش آن ها از روکش های چوبی و طبیعی استفاده کنند. کابینت های روکش چوب بلوط و راش بسیار محبوب هستند و رنگ بندی زیبایی دارند.

انواع روکش های طبیعی کابینت

این کابینت ها بیشتر در سبک کلاسیک قرار می گیرند و در آشپزخانه های بزرگ نصب می شوند. روکش های طبیعی طول عمر بالایی دارند و ظاهر لوکسی را به هر اشپزخانه ای می بخشند. قیمت ان ها از سایر کابینت ها بیشتر است اما نسبت به اینکه کل کابنیت با چوب ساخته شود بسیار ارزان تر خواهد بود.

از جمله رایج ترین روکش های چوبی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • ملچ
  • گردو
  • راش
  • بلوط
  • ماهاگونی
  • زیتون

انواع روکش های مصنوعی کابنیت آشپزخانه

از جمله رایج ترین روکش های مصنوعی که در صنعت کابینت سازی استفاده می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • روکش اکریلیک
  • HPL
  • ملامینه
  • وینیل یا PVC
  • کاغذی یا لترون
  • پلکسی گلاس

انواع روکش های مصنوعی کابنیت آشپزخانه

روکش اکریلیک کابینت

این مدل روکش در دسته مواد ترموپلاستیکی قرار گرفته و از ویژگی های اصلی آن می توان به حالت پذیری و منعطف بودنش اشاره کرد. از ویژگی های ظاهری آن می توان به سطح درخشان و براق و تنوع رنگی بسیار بالا و از مزیت هایی که دارد می توان به طول عمر بالا، مقاومت در برابر ضربه و امکان تعمیر و ترمیم شدن پس از آسیب دیدگی اشاره کرد. یکی از ویژگی های خوبی که این نوع روکش ها دارند این است که می توانند به خوبی اشعه یو وی خورشید را تحمل کنند بدون اینکه رنگ آن ها کوچک تغییری کند.

روکش اکریلیک کابینت

از دیگر مشخصات روکش کابینت اکریلیک تمیز شدن راحت سطح با استفاده از شوینده های مختلف و عدم تاثیر رطوبت و آب روی آن و همچنین بزرگتر نشان دادن آشپزخانه به خاطر انعکاس بهتر نور عنوان کرد.

روکش کابینت HPL

High pressure laminate یا اچ پی ال نوع خاصی از ورقه های لمینتی است که تحت فشار بالا ساخته می شوند و کاربرد های بسیار زیادی دارند این ورفه ها از متریال های مختلفی نظیر کاغذ کرافت کاغذ های رنگی رزین ملامین و رزین فنلیک ساخته شده و در دسته روکش های مصنوعی بسیار مقاوم قرار می گیرند.

روکش کابینت HPL

استفاده از این روکش ها در کابنیت ها پارکت ها و دیگر مواردی که نیاز به یک روکش با کیفیت دارند رایج است چرا که با توجه به مقاومت و طول عمر بالا کیفیت کلی کار را افزایش می دهند از طرفی می توان برای تمیز کردن کابینت و لکه گیری آن به راحتی از شوینده های مختلف استفاده کرد. از دیگر مشخصه های بارز اچ پی ال می توان به عدم پوسیده شدن و ورق ورق شدن در طول زمان اشاره کرد. امواج ماورا بنفش خورشید هم نمی توانند سبب تغییر رنگ در این نوع روکش شوند.

روکش ملامینه کابینت

کابینت های ملامینه هم یکی از مدل های محبوب هستند که در سبک مدرن و نئوکلاسیک قرار می گیرند و قیمت مناسب آن ها سبب شده تا در بسیاری از پروژه ها به جای های گلاس و..از این دسته کابنیت استفاده شود. روکش های ملامینه از متریال های خاصی مانند کاغذ های دکوراتیو و چسب های فرمالدهیدی مخصوص ایجاد می شوند و بدون اینکه نیاز به چسب زدن مستقیم داشته باشند روی ام دی اف کابینت قرار می گیرند.

روکش ملامینه کابینت

این روکش ها نیز تا حد زیادی در برابر خط و خش و آب حرارت و نور خوشید مقاوم هسنند. روکش های ملامینه رنگ بندی بسیار متنوعی داشته و طول عمر مناسبی با توجه به قیمتشان دارند.

روکش PVC

پی وی سی یا وینیل یکی از متریال های شبه پلاستیکی بسیار پر کاربرد در صنعت دکوراسیون داخلی است و از آن ها در ساخت کفپوش دیوارپوش و..استفاده می شوند از ورقه های روکشی آن ها برای ساخت کابینت های مختلف بهره می برند. قیمت مناسب پی وی سی سبب شده تا اکتون به عنوان یکی از اصلی ترین متریال ها در ساخت بسیاری از المان های دکوراتیو استفاده شود. روکش های پی وی سی تنوع رنگی بالایی دارند و طول عمر بالا نسبت به قیمت مناسبشان از ویژگی های مثبت در نظر رفته می شود. انواع مدل های کابینت پی وی سی را در اینجا مشاهده کنید.

روکش PVC 

روکش های پی وی سی کابینت را در برابر آب حرارت نور خورشید و…مقاوم می کنند و به راحتی تمیز می شوند. یکی از محبوب ترین مدل کابینتی که برای ساخت آن از پی وی سی استفاده می شود کابینت ممبران است.

روکش لترون

روکش های لترونی یا فویل کاغذی نیز از دیگر مواردی هستند که در کابینت سازی به کار گرفته می شوند اما کیفیت پایین تر آن ها سبب شد تا کم کم کاربردشان در این حوزه کم شود.  در کل کابینت های لتزون دیگر سفارش داده نمی شوند و بیشتر از روکش های با کیفیت تر با قیمت مناسب نظیر پی وی سی استفاده می شود.

روکش پلکسی گلاس

همانطور که می دانید در حال حاضر کابینت های سبک مدرن بسیار طرفدار دارند و در واحد های آپارتمانی که آشپزخانه های کوچکی دارند از مدل های مدرن بیشتر استفاده می شود. یکی از محبوب ترین کابینت های مدرنی که در کشور ما هم بسیار طرفدار دارد های گلاس است. کابینت هایگلاس نیز مانند سایر مدل ها بدنه ای از ام دی اف دارد اما روکشی که برای ساخت آن ها به کار برده می شود پلکسی گلاس نام دارد که درخشان بوده و رنگبندی بسیار متنوعی دارد.

روکش پلکسی گلاس

طول عمر بالای پلکسی گلاس و مقاومت در برابر ضربه و خط خش و آب سبب شده تا بسیاری طرح کابینت هایگلاس را نسبت به سایرین ترجیح دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *