




در میان تمام مدل های کابینت آشپزخانه دو مدل ممبران و های گلاس محبوبیت بسیار زیادی دارند و شاهد این هستیم که افراد زیادی اقدام به سفارش یکی از این دو سبک برای خانه خود می کنند اما بسیاری هم در انتخاب بین این دو کمی تعلل می کنند و به خوبی نمی دانند که کدام یک برای آشپزخانه ان ها بهتر است. در ادامه این مقاله نکات مهم را عنوان خواهیم کرد که در انتخاب کابینت ممبران یا های گلاس به شما کمک خواهد کرد. در ادامه این مقایسه ممبران و های گلاس با آذرخش دکور همراه باشید.
از نظر ظاهری این دو نوع کابینت بسیار متفاوت هستند. خانواده گلاس که شامل هایگلاس لمی گلاس و پلی گلاس می شود در مدل های مات و برق ساخته می شود و طرحی ساده در رنگ های مختلف دارند.
درخشندگی کابینت هایگلاس آن را گزینه ای مناسب برای آشپزخانه های کوچک می کند و از طرفی آن را در زیر مجموعه کابینت های مدرن قرار می دهد. کشو ها و یراق آلان این دسته کابینت نیز ساده هستند و معمولا فاقد المنت های دکوراتیو هستند دستگیره ها عموما بسیار ساده هستند و یا به صورت مخفی نصب شده اند. صفحه کابینت نیز کم و بیش ساده خواهد بود و رنگ آن مشابه بدنه و درب کابینت هایگلاس خواهد بود.
از آن سو کابینت های ممبران که بدنه ام دی اف دارند و توسط روکش پی وی سی یا وکیوم ساخته می شوند در سبک نئوکلاسیک بیشتر قرار می گیرند اما از آن ها می توان برای آشپزخانه هایی که سبک کلیشان کلاسیک است نیز استفاده کرد. طرح و الگوی ممبران توسط دستگاه های سی ان سی زده شده و بیشتر رنگ روشن دارند. طرح کلی این کابینت ها خود را در اشپزخانه های بزرگتر بهتر نشان می دهد و در بسیاری از پروژه ها همراه با جزیره سفارش داده می شوند.
کابینت های ممبران دارای تاج و سر ستون هستند و المان های دکوراتیو دارند. دستگیره های آن ها از جنس فلز یا چوب ( منبت کاری شده) است. در ضمن این کابینت ها درخشنده نیستند و بیشتر مات ساخته می شوند. از صفحه کابینت های سنگی و…که طرح های پیچیده تری دارند روی آن ها استفاده می شود.
دوام کابینت ها به عوامل زیادی بستگی دارد از آن جا که هر دو این کابینت ها بدنه ام دی اف دارند تا حدی می توان دوام آن ها را مشابه یکدیگر دانست اما روکش هایی که هر کدام دارند ویژگی های بسیار متفاوتی را به ان ها بخشیده است. برای مثال روکش های گلاس یک مزیت عمده دارد و آن این است که در برابر خط و خش بسیار مقاوم است اما در مقابل روکش وکیوم یا پی وی سی ممبران آن چنان مقاومتی در برابر خط و خش ندارد.
از طرفی نور خورشید نیز فاکتوری است که تاثیر به سزایی در دوام کابینت ها دارد. در مدل هایگلاس بستگی به کیفیت روکش نصب شده این حساسیت متغیر است و هر چه کیفیت کار بالاتر باشد دوام بیشتری در برابر اشعه یو وی خواهد داشت اما ممبران به طور کلی حساسیت زیادی به نور دارد. از طرفی کابنیت هایگلاس به طور کلی به خاطر سادگی که دارد اجرای ساده تری هم دارد و نصاب های بیشتری می توانند کار را با کیفیت استاندارد در آورند اما اگر ممبران را به دست افراد نا وارد بسپارید نتیجه جالبی را در پی نخواهد داشت.
دوام روکش هر کدام از این کابینت ها نیز مختلف است و اگر روکش ممبران کیفیت لازم را نداشته باشد و از متریال با کیفیت برای چسباندن آن استفاده نشود در بازه زمانی خیلی کوتاه روکش جدا خواهد شد. اگر بخواهیم به طور کلی دوام این دو کابینت را مقایسه کنیم باید بگوییم که کابینت های های گلاس کمی دوام بیشتری دارند و طول عمر آن ها بیشتر است.
یکی از مهم ترین فاکتور ها در انتخاب کابینت قیمت آن است به صورت کلی قیمت کابینت ممبران بیشتر از های گلاس خواهد بود چرا که زدن طرح و الگوی ممبران روی آن سخت است و پیچیدگی هایی در طراحی خواهد داشت این مسئله نصب آن را هم کمی سخت تر می کند در صورتی که هایگلاس ساده است و به همین خاطر هزینه کمتری را تحمیل خواهد کرد.
کابینت هایگلاس همیشه ساده و بدون ویژگی های دکوراتیو است و نمی توان روی آن طرح های پیچیده را در آورد. از نظر ابزار خوری می توان گفت که مدل های گلاس متوسط است و ممبران قابلیت بالایی در این زمینه دارد. از نظر لکه پذیری کابینت های گلاس کمی بیشتر کثیفی را نشان می دهد اما تمیز کردن آن راحت تر است در مقابل اما ممبران لکه را کمتر نشان داده اما به خاطر جمع شدن جرم ها در میان شیار ها کمی ساخت تر تمیز می شود.
یکی دیگر از جنبه های تفاوت بین هایگلاس و ممبران این است که دسته اول معمولا ترمیم می شوند در حالی که تعمیر کابینت ممبران کمی سخت بوده و به ندرت صورت می گیرد.