




هنگامی که نزد یک کابینت ساز جهت سفارش مدل خاصی می روید اصطلاحاتی مثل رنگ پلی اورتان پلی استر و روکش های چوبی و پی وی سی و..را می شنوید. به طور خلاصه کابینت هایی که با بدنه ام دی اف یا چوب ساخته می شوند لایه نهایی که ظاهر کار را نشان میدهد یا به وسیله روکش های چوبی و یا پی وی سی زده می شود و یا با استفاده از رنگ های گفته شده آن لایه را ایجاد می کنند. دقت کنید که کابینت های با بدنه های چوبی با رنگ بیشتر کار می شوند و از روکش ها برای ام دی اف استفاده می کنند. در این مقاله قصد بررسی و مقایسه کابینت های روکش دار و رنگ شده را داریم و خواهیم گفت که کابینت رنگی بهتر است یا روکش دار ؟
به طور کلی از رنگ های پلی استر و پلی اورتان یا پولیشی در ساخت کابینت های رنگی استفاده می کنند. برای مثال مدل کابینت های انزو که این روز ها بسیار پر طرفدار هم هستند از این نوع رنگ ها روی اسکلت های ام دی اف برش داده شده با سی ان سی ساخته می شوند و یکی از لوکس ترین طرح های بازار و سبک مدرن شمرده می شوند.
به مدل هایی که در تولید آن ها از رنگ پلی اورتان استفاده می شود کابینت های پلی اورتان گفته می شود که یکی از گران ترین انواع کابینت آشپزخانه می باشند.
از این رنگ ها هم می توان در ساخت کابینت های با بدنه ام دی اف و هم چوب استفاده کرد و محدودیتی هم در تنوع رنگ وجود ندارد اگرچه بیشترین رنگ سفارش داده شده به تیم آذرهش دکور سفید و طوسی است. در ضمن این رنگ ها هم در مدل های مات و هم براق قابل اجرا هستند و اگر آشپزخانه کوچکی دارد که می خواهید بزرگ تر دیده شود می توانید با سفارش رنگ سفید براق و بازتاب نور بیشتر در فضا به این هدف دست پیدا کنید.
کابینت های رنگ پولیشی شده با پلی اورتان یا پلی استر هر کدام مزیت ها و معایب خاص خودشان را دارند. مثلا کابینت هایی که با پلی اورتان کار می شوند اولا دوام و طول عمر بالاتری دارند اما به خاطر همین مقاومت بسیار بالای این رنگ قیمت آن ها هم بالاست. مزیت عمده این رنگ ها ضخامت بالای لایه های رنگی روی بدنه است که هم کابینت ها را در برابر خط وخش و هم رطوبت بسیار مقاوم می کند.
عدم تغییر رنگ در برابر اشعه فرا بنفش یا یو وی ناشی از تابش افتاب یک مزیت عمده می باشد که ظاهر کابینت ها در دراز مدت هیچ تغییری نکند و رنگ همان جلای اولیه را همیشه داشته باشد. امکان کار کردن رنگ روی ام دی اف خام و یا حتی روکش دار نیز وجود دارد. امکان اجرای رنگ در کابینت چوب بلوط راش و….نیز وجود داشته و محدودیتی از این نظر پیش رو نخواهد بود.
رنگ پلی استر اما گزینه ارزان تر پیش روی شماست.این رنگ نیز به صورت لایه ای اجرا می شود اما قیمت ارزان تری دارد چرا که هم سریع تر اجرا می شود و هم ضخامت کمتری دارد بدیهی است که مقاومت این رنگ در برابر خط و خش کمتر است اما در صورتی که لایه های رنگ از بین نروند مقاومت آن در برابر آب و رطوبت کم نشده و بالا است.
در مقابل کابینت هایی هستند که تماما از بدنه های ام دی اف ساخته می شوند یعنی زیر مجموعه کابینت های MDF می باشند و روکش های مختلفی روی آن ها نصب می شود این روکش ها تنوع بالایی دارند.
معروف ترین و محبوب ترین روکش ها :
روکش های پلی گلاس مخصوصا برند کینگ گلاس
روکش هایگلاس و پلی گلاس دو نوع محبوب می باشند و در سبک مدرن پر فروش ترین نوع روکش هستند که هم ساده بوده و هم قیمت مناسبی دارند البته پلی گلاس گران تر است اما نسبت به رنگ پلی اورتان ارزان تر خواهد بود.
روکش ملامینه و کابینت PVC پی وی سی تقریبا شبیه هم بوده اما پی وی سی بیشتر سفارش داده شده و هم مقاومت بیشتری هم دارد. روکش های پی وی سی در رنگ های متنوع و مات و برق و در طرح های بسیار مختلف از چوب گرفته تا چرم و…زده می شوند. روکش ممبران هم از همان جنس پی وی سی می باشد با این تفاوت که این روکش توسط دستگاه سی ان سی در طرح خاصی در آورده شده که در سبک کلاسیک جای دارد و این روکش با دستگاه وکیوم پرس می شود.
کابینت های روکش دار نسبت به رنگی بیشتر سفارش داده می شوتد چرا که به صورت میانگین قیمت کمتری دارند و طول عمر قابل قبولی هم دارند. برای مثال کابینت های روکش چوب هم طرح طبیعی چوبی را دارند هم ضخیم بوده و هم در برابر آب و..مقاومند. روکش های پی وی سی و..نیز از خود دوام بالایی در برابر رطوبت نشان می دهند. این کابینت ها راحت تمیز می شوند و در برابر مواد شیمیایی مختلف هم دوام خوبی دارند.
اما باید دقت کنید که این کابینت ها را از تیم معتبر و با سابقه ای سفارش دهید چرا که روکش ها در درجه کیفیتی مختلفی در بازار وجود دارند و نمونه های ضعیف نه تنها مقاومت نداشته بلکه به سرعت روکششان جدا می شود و بدنه اصلی کابینت صدمه خواهد دید.