




از مهم ترین عواملی که می تواند روی کار و بازده افراد در یک محیط تاثیر بالایی داشته باشد دکوراسیون مکانی است که در آن کار می کنند. مدیرانی که به اصول مدیریتی نوین آگاه هستند به این مسئله توجه ویژه ای دارند و سعی می کنند به کمک افراد حرفه ای دفاتر خود را به شیوه ای طراحی کنند که کارمندان در آن کسل نشوند و روحیه بهتری داشته باشند. یکی از روش های موثر در بهبود محیط کاری استفاده از پارتیشن های اداری در آن است. در این مقاله قصد بررسی نقش پارتیشن در بهبود فضای کار اشتراکی را داریم.
بسیاری از شرکت های نوپا و تیم هایی که تازه کار خود را شروع کرده اند و توان اجاره و یا خرید یک دفتر را ندارند معمولا کار خود را در دفاتر یا فضای کار اشتراکی شروع می کنند. این دفتر معمولا مساحت بزرگی و لوازم اداری کاملی دارند. کار کردن در چنین محیطی مزیت ها و معایب خود را دارد برای مثال پویایی تیم و افرادی که در کنار هم با ارتباط مستقیم کار می کنند یکی از مزیت های آن در کنار هزینه کمی است که بابت استقرار در آن محیط می دهند. اما از سوی دیگر برخی عیب های این گونه محیط ها شامل : سر و صدای بالا و ایجاد مشکل تمرکز و نبود حریم خصوصی مشخص.
از آن جا که بسیاری از افراد در هنگام کار نیاز به تمرکز بالا و ساکت بودن محیط دارند و از طرفی به حریم خصوصی خود توجه بالایی دارند بهترین را برای بهره وری کامل از انعطاف پذیری یک فضای اشتراکی و همچنین از بین بردن معایب آن نصب پارتیشن اداری است.
نصب پارتیشن های اداری یکی موثر ترین راه های تغییر دکوراسیون است که هم روی بازده افراد تاثیر مثبت خواهد داشت و هم محیط کاری را بسیار زیبا تر می کند. همانطور که گفته شد با استفاده از انواع مدل های پارتیشن چه تک جداره و چه دو جداره و با هر متریالی حریم خصوصی کارمندان تامین می شود چیزی که در این روز ها با توجه به شیوع کرونا اهمیتی بیش از پیش پیدا کرده است.
استفاده حد اکثری از فضا نیز از مهم ترین مزیت های پارتیشن ها محسوب می شود چرا که فضای اختصاص داده شده به هر کس مشخص است و می توان به خوبی فضای موجود را بین افراد سازمان تقسیم بندی کرد.
در ابتدای مقاله اشاره کردیم که سرو صدا در یک محیط کاری مشترک عامل اصلی از بین رفتن تمرکز افراد است. از این رو بسیاری برای حل این مشکل اقدام به نصب پارتیشن های دو جداره می کنند تا بتوانند سکوت لازم را برای هر کارمند فراهم نمایند. اگرچه نمونه های تک جداره نیز تاثیر خوبی در کاهش صدا دارند اما به هیچ وجه قابل مقایسه به دیوار های جدا کننده دو جداره نیستند.
پارتیشن ها از متریال های متنوعی ساخته می شوند از شیشه گرفته تا چوب و فلز. در انتخاب جنس باید دقت به خرج دهید تا مناسب نوع محیط و روحیه ای که می خواهید در ان ارتقا دهید پارتیشن را سفارش دهید. در اکثر محیط های شرکتی و دفاتر اداری از مدل های چوبی و شیشه ای استفاده می کنند اما در میان این دو نیز چوب متریال اول شمرده می شود.
تقسیم بندی فضای کار مشترک با پارتیشن های چوبی سبب ایجاد جوی ارام در محیط کاری خواهد شد جوی که سبب افزایش تمرکز افراد روی کار و پروژه های خودشان می شود. از سوی دیگر چوب ماده ایست که می تواند به خوبی صدا را به خود جذب کند و گاها حتی به صورت تک جداره نیز می توان سکوت لازم را تا حد زیادی فراهم آورد.
از سوی دیگر برخی می خواهند محل کار خود مدرن تر و لوکس تر دکور کنند و از همین رو پارتیشن های شیشه ای را انتخاب می کنند. بر خلاف گروه اول این دیوار های جدا کننده حریم خصوصی لازم را برای شخص نخواهند داشت چرا که پشت آن ها کاملا مشخص است اگرجه می توان برای حل این مشکل از شیشه های مات استفاده کرد که زیبایی کمتری نسبت به مدل های شفاف دارند. از دیگر مزیت های پارتیشن های شیشه ای می توان به پخش مناسب نور در فضا اشاره کرد.