




همانطور که می دانید در سبک های مختلف دکوراسیون از کلاسیک گرفته تا نئوکلاسیک و مدرن کابینت ها یکی از مهم ترین بخش هایی هستند که توجه بیشتری به طراحی آن ها نسبت به گزشته می شود و معمولا مشتریان با وسواس زیاد انتخاب خود را می کنند. از طرفی پس از انتخاب مناسب ترین گزینه از نظر جنس و سبک و الگو و بودجه و بعد از نصب شدن آن برای اینکه کابینت های شما بهترین ظاهر را همیشه داشته باشند و زیبایی خود را به بهترین شکل نشان دهند باید در تمیز کردن و نگهداری از کابینت هایتان کوشا باشید. در این مقاله قصد داریم با توجه به جنس و دیگر فاکتور ها نکاتی در رابطه با تمیز کردن و مراقبت بهتر از آن ها اشاره کنیم.
از آن جایی که مواد غذایی در آشپزخانه ها تماس مستقیمی با بدنه و صفحات کابینت ها دارند لکه زدن و چربی گرفتن آن ها امری طبیعی است و اگر می خواهید کابینت هایی زیبا داشته باشید چاره ای ندارید جز اینکه مرتب در تمیز کردن ان ها تلاش کنید و سعی کنید در کنار از بین بردن کثیفی ها نکات دیگر در نگهداری را رعایت کنید. شما می توانید برای تمیز کردن کابینت روکش چوب از روش های مختلفی استفاده کنید.
در ابتدا بهتر است به جنس روکش توجه کنید و با توجه به آن مایع شوینده و یا محلول خود را درست کنید. دستمالی لطیف را برای تمیز کردن انتخاب کنید و هرگز از سیم های ظرفشویی برای اینکار استفاده نکنید چرا که سبب خش افتادن و آسیب جدی به بدنه و صفحه کابینت ها می شود. اولین مرحله از تمیز کردن را به گرد گیری اختصاص دهید و سعی کنید با یک دستمال نرم اما خشک گرد و غبار سطحی را گرفته تا تنها لکه ها و چربی ها بمانند تا شما با استفاده از محلول هایی که نام خواهیم برد آن ها را به راحتی از بین ببرید.
دقت کنید که از خیس کردن کابینت ها خودداری کنید چرا که روکش آن ها هرچه هم ضخیم باشد ممکن است آسیب دیده و سبب باد کردن و حبابی شدن بدنه کابینت شود و برای کسب بهترین نیتجه در تمیز کردن یک دستمال مرطوب کافیست. در ضمن حد اقل هفته ای دوبار با توجه به میزان فعالیتی که در اشپزخانه دارید عمل گردگیری و تمیز کردن با یک دستمال مرطوب ساده را انجام دهید تا از ماندگار شدن لکه ها و چربی ها جلوگیری کنید.
یکی از ساده ترین و کاربردی ترین محلول هایی که می توانید برای پاک کردن لکه کابینت ام دی اف استفاده کنید محلول مایع ظرفشویی و آب است برای درست کردن این ترکیب مقداری مشخص از مایع را در ظرف های اسپره ای مخصوص ریخته و با اب مخلوط کنید و سپس روی سطوح اسپره کنید و با یک دستمال لطیف خشک روی سطح بکشید. سپس یک دستمال دیگر نخی و یا اسفنج را بردارید و روی سطح بکشید تا جلای اولیه را به روکش کابینت دهید.
آب و سرکه یک محلول دیگر تمیز کننده است که در بسیاری از مواقع در خانه شما جهت تمیز کردن انواع سطوح استفاده می شود در اینجا نیز می توانید یک محلول مناسب از آب و سرکه را درست کنید و در ظرف اسپره ای بریزید و سپس روی لکه ها اسپره کنید چند دقیقه بعد با یک دستمال لکه ها را تمیز کنید. سرکه یکی از بهترین ماده ها برای از بین بردن چربی هایی است که مدت هاست روی سطوح مانده اند و به اصطلاح سخت شده اند. در ضمن اگر کابینت های ام دی اف شما از نوع های گلاس هستند اب و سرکه درخشندگی و براقیت آن ها را حفظ می کند.
از دیگر ترکیب های رایج برای پاک کردن لکه های مختلف کابینت به کار برده می شود ترکیب جوش شیرین و اب است. به این صورت که خمیر جوش شیرین را درست می کنید و روی لکه ها می مالید و پس از خشک شدن آن را با یک دستمال نرم و مرطوب تمیز می کنید و در انتها با یک دستمال خشک دیگر سطح را پاک می کنید.
تمیز کردن کابینت های هایگلاس نیز شبیه به نوع ام دی اف روکش دار ( چوبی ) است و می توانید از سه روش گفته شده در بالا برای از بین بردن لکه های مخلتف استفاده کنید اما اگر روش های دیگری نیز برای اینکار وجود دارد که درخشندگی هایگلاس شما را حفظ می کند و به مرور زمان از کدر شدن آن نیز جلوگیری می کند.
در ابتدا بهتر است عنوان کنیم که هر نوع پارچه ای را نمی توان برای اینکار استفاده کرد و پارچه های میکروفایبر هستند که سبب درخشنده تر شدن سطح کابینت های شما می شوند.
درست است که این نوع کابینت ها قدیمی هستند اما هنوز هم در بسیاری از خانه یافت می شوند و برخی تولید کننده ها هنوز هم سفارش ساخت آن ها را دریافت می کنند. تمیز کردن این نوع کابینت ها نیز به روش های بالا ممکن است. شما می توانید برای پاک کردن لکه های چربی در کابینت هایی که زنگ نزده اند از الکل نیز کمک گیرید اما اگر زنگ زده اند این روش پیشنهاد نمی شود. در ضمن جوش شیرین گزینه ای مناسب نبوده و سبب آسیب دیدن به آن ها خواهد شد. پورد ماشین لباسشویی و اسپره های چند منظوره از دیگر گزینه های مناسب برای پاک کردن کابینت های فلزی هستند.
اگر می خواهید به یک روش طبیعی لکه ها را از بین ببرید پیشنهاد می کنیم از لیمو استفاده کنید. یک یا چند لیمو را با توجه به میزانی که نیاز دارید آب گرفته و با مقداری کمی آب مخلوط کنید و روی لکه ها بریزید لیمو حالت اسیدی دارد و به خوبی مولکول های چربی را از هم باز می کند و در نهایت شما با یک دستمال نانو سطوح را تمیز می کند.
اگر لیمو ندارید می توانید چای کیسه ای را جایگزین آن کنید این چای ها دارای اسید تانیک هستند و همین اسید می تواند کار لیمو را تا حدی انجام دهد. در این روش دو عدد چای کیسه ای را در آب جوش قرار دهید و صبر کنید تا سرد شود و سپس با اسفنج و یا دستمال آغشته شده به محلول کابینت را تمیز کنید. شامپو فرش گزینه ای دیگر برای بهتر تمیز کردن و جلا دادن به انواع کابینت است که مانند محلول آب و مایع ظرفشویی عمل می کند.
تمیز کردن کابینت ها خود یکی از مهم ترین کار های است که برای مراقبت از آن ها باید انجام دادچرا که در غیر این صورت جمع شدن آلودگی و گرد و غبار روی سطح آن ها سبب رشد باکتری ها شده و روکش چوبی و یا هایگلاس را از بین می برد و به مرور زمان ام دی اف را خراب می کند. در هنگام تمیز کردن فراموش نکنید که تمام درزها را نیز پاک کنید و درون کابینت ها و کف آن ها را نیز جرم گیری کنید. حتما از مواد شوینده تایید شده استفاده کنند و شوینده های خشن و دستمال های زبر را کنار گذارید.
سعی کنید از نفوذ آب به درز های کابینت جلوگیری کنید چرا که اب و در کل رطوبت سبب رشد کپک ها و قارچ هایی می شود که می توانند بافت کابینت را آسیب بزنند. در هنگام پخت غذا درب کابینت ها را زیاد باز نگذارید چرا که بخار ناشی از غذا به داخل رفته و درون کابینت ها را مرطوب می کند.
در باز و بسته کردن درب کابینت ها بسیار دقت کنید و ان ها را بیش از حد باز نکنید چرا که تنظیم و یا رگلاژ آن ها خراب شده و لولا ها اسیب می بینند. اگر شیشه های حاوی ترشیجات و روغن و..را داخل کابینت ها می گذارید از پاک و خشک بودن زیر آن ها مطمئن شوید چرا که در دراز مدت لکه های دائم را پدید می آورد.
از تماس اشیا تیز با بدنه و یا صفحه کابینت خودداری کنید. اگر صفحه کابینت شما نمی تواند شوک های دمایی را تحمل کند از قرار دادن ظروف داغ روی آن خودداری کنید. در نهایت سعی کنید بار متعادلی را درون کابینت ها قرار دهید تا سبب تاب اوردن کف آن نشوید.