




بیشتر افراد در زمان انتخاب کابینت مناسب برای آشپزخانه شان بین دو سبک بسیار محبوب کلاسیک و نئوکلاسیک قرار گرفته و به اصطلاح بین دو راهی قرار می گیرند چرا که هر دوی این سبک ها بسیار زیبا بوده و می توانند جلوه ای لوکس به دکوراسیون هر منزلی بدهند. به همین دلیل شناخت تفاوت کابینت کلاسیک و نئوکلاسیک می تواند به افرادی که بین سفارش و خرید هر کدام مانده اند کمک کند. در ادامه این مقاله به مقایسه کامل این دو سبک خواهیم پرداخت.
ظاهر کابینت های کلاسیک و نئوکلاسیک
کابینت های کلاسیک آشپزخانه از نظر ظاهری بسیار لوکس جلوه کرده و دارای طرح های منبت کاری و کنده کاری هستند عمدتا رنگ ان ها قهوه ای و دارای الگو های سنتی از سبک های متنوع است برای مثال مدل های کلاسیک ایتالیایی و رومی دارای سر ستون ها و تاج های خاصی هستند که سبک روم باستان را جلوه کرده و یا مدل های کلاسیک در دیگر بخش های اروپا بیشتر از طرح های طبیعی و چوبی بهره می برند. جزیره کابینت های کلاسیک بسیار لوکس و اشرافی دیزاین می شوند و معمولا آن ها هم در کتاره ها و گوشه هایشان طرح ها کنده کاری های پیچیده ای دارند که با دست زده می شوند.
طرح کابینت نئوکلاسیک اما به خاطر اینکه با سبک مدرن تلفیق شده است ساده تر بوده و آن همه پیچیدگی طراحی در آن ها دیده نمی شود. معمولا درب کابینت های نئوکلاسیک یک فرورفتگی به بیرون و یا داخل داشته و مات هستند. از سر ستون ها و تاج های ساده تری برای آن ها استفاده می کنند و جزیره های ان ها ساده تر و کاربردی تر تولید می شود. در واقع به خاطر ترکیب شدن با سبک مدرن این سبک هم دارای ویژگی های کرکتری کلاسیک است و هم از خصوصیات کاربردی مدل های مدرن بهره می برد.
متریال یکی دیگر از فاکتور های مهم و وجه تفاوت بین این دو مدل است. برای مثال کابینت های کلاسیک که قیمت بسیار بالاتری هم دارند از چوب های گران قیمت نظیر گردو و بلوط ساخته می شوند. از یراق آلات و دستیگره های لوکس و دارای طرح های خاص که بیشتر آن ها کار دست هستند روی آن ها بهره می برند و صفحه هایی که روی آن ها نصب می شود گران قیمت و از سنگ هایی نظیر مرمر ساخته شده است.
اما مواد و متریالی که برای ساخت کابینت های نئوکلاسیک به کار گرفته می شوند ارزان تر هستند اما این لزوما به معنای کیفیت کم تر نیست. ام دی اف که پر کاربرد ترین و یکی از مقاوم ترین فراورده های چوبی است به عنوان ماده اصلی و به منظور اسکلت سازی سبک نئوکلاسیک استفاده می شود و برای زیبایی کار از روکش های متنوعی بهره می برند. این روکش ها می توانند از چوب ساخته شده باشند که طرح کلی را به سبک کلاسیک نزدیک تر می کند و یا می توانند ممبران و پی وی سی باشند که قیمت مناسب تری داشته و مقاومت خوبی دارند.
کابینت های کلاسیک لوکس تر هستند و برای آشپزخانه های بزرگ و اشرافی بهترین گزینه می باشند. استفاده از چوب های مقاوم نظیر گردو به آن ها طول عمر بسیار بالایی داده و صفحه کابینت هایی که روی آن ها نصب می شود نیز در مقابل ضربه و…بسیار مقاوم است. اما قیمت گران این سبک یکی از دلایلی است که اجرای آن را تنها در عمارت ها و خانه های بزرگ ولوکس می بینیم.
سبک نئوکلاسیک اما قیمت مناسب تری داشته و دارای تنوع بالا و مناسبی است که می تواند مشتریان با سلایق مختلف را ارضا کند. این دسته کابینت آشپزخانه به خاطر سادگی بیشتری که دارند تمیز کردن و نگه داری از آن ها راحت است چرا که دیگر جرم و گرد و غبار بین شیار های منبت کاری و کنده کاری ها نفوذ نمی کند. از سویی سادگی این سبک اجرای آن را برای اشپزخانه های کوچک تر ممکن می سازد و اکثر واحد های آپارتمانی و…می توانند مدلی خاص در این سبک را داشته باشند.
در ضمن اینکه شما می توانید با متریال های نئوکلاسیک کابینتی نزدیک به سبک کلاسیک داشته باشید یک مزیت عمده است برای مثال طرح کابینت آشپزخانه ممبران یکی از پر فروش ترین ها بوده که دارای کنده کاری و منبت کاری های خاص بوده و این المان های دکوراتیو به کمک دستگاه سی ان سی زده شده اند و همین قیمت کار را کاهش می دهد از طرفی روکش ممبران هم قیمت مناسب تری داشته و طول عمر بالایی دارد.
در کل می توان گفت که کابینت های نئوکلاسیک ظاهری جدید تر دارند و کاربردی تر ساخته می شوند به گونه ای که می توان از آن ها در یک آشپزخانه کوچک استفاده کرد و وسایل زیادی را درون آن ها جای کرد و در مقابل مدل های کلاسیک نیاز به فضای زیادی دارند. پس برای کسانی که به دنبال ظاهری زیبا قیمت مناسب و فضای زیاد هستند سبک نئوکلاسیک پیشنهاد می شود و برای افرادی که هزینه نهایی برای آن ها مسئله ای نبوده و می خواهند آشپزخانه ای منحصر به فرد و با شکوه داشته باشند کلاسیک پیشنهاد می شود.
پرسش و پاسخ ها