




سقف های کشسانی که به عنوان یکی از رایج ترین گزینه های سقف کاذب و دکوراسیون مدرن به شمار می روند از جنس پی وی سی ساخته شده و همانطور که از نامشان پیداست خاصیتی کشسانی دارند که به آن ها امکان قرار گرفتن در شکل های مختلف را می دهد و اجرای طرح های گوناگون را ممکن می سازد. دنیای سقف های کاذب گسترده است و مدل ها و تنوع بالایی در بازار وجود دارد یکی از مدل ها سقف های پلکسی هستند و آنها نیز محبوبیت بالایی در بازار دارند. به خاطر وجود تنوع بالا مقایسه و بررسی تفاوت های سقف کشسان و پلکسی بسیار مهم است و کسانی که قصد تغییر دکوراسیون سقفهای خانه و یا واحد اداری تجاری خود را دارند با شناخت بهتر هر کدام در نهایت انتخاب بهتری خواهند داشت.
سقف های پلکسی گلاس از نظر ظاهری ترنسپرنت هستند و شفافیت بسیار بالایی دارند. این سقف ها از نوعی پلاستیک ساخته می شوند و شباهت زیادی به شیشه دارند. از این ماده در ساخت بسیاری چیز ها استفاده می شود از تابلو های پلکسی گرفته تا ساخت تایل برای اجرا در سقف های کاذب.
از جمله مزیت هایی که سقف های کاذب پلکسی گلاس دارند سبک وزن بودن و نور گذر بودن آن هاست که به شما اجازه نصب سریع کار و قرار دادن سیستم های نوری مختلف را می دهد و سبب روشن تر شدن فضا می شود.
اولین و مهم ترین جنبه متفاوت بین این دو سقف جنس آن هاست. مدل های کشسانی از پی وی سی ساخته می شوند که نازک است و به خاطر ترکیب با یک ماده خاص حالتی کشی پیدا کرده است و به همین خاطر می توان هر طرحی را با آن اجرا کرد. پلکسی گلاس هم همانطور که گفتیم یک نوع پلاستیک است که از نظر ظاهری شفاف و شیشه مانند است برای شکل دادن به پلکسی از روش حرارتی و با قالب گیری استفاده می کنند.
از نظر نسبت ضخامت و وزن در سقف های کشسانی شاهد ضخامتی بین 18 تا 25 صدم میلیمتر هستیم و در هر متر مربع تراکم وزنی میانگین 200 گرم است . از طرفی پلکسی 1.19 کرم در هر سانتی متر مکعب وزن دارد. ضخامت سقف های پلکسی 2 تا 50 میلیمتر بوده و وزنشان کمی سنگین تر است. در کل این دو فاکتور وزن و ضخامت بسیار تعیین کننده هستند و در بسیاری از مکان ها با توجه به نوع نیاز می توان یا از کشسان و یا از پلکسی گلاس استفاده کرد.
از نظر سایز و ابعاد این دو سقف تفاوت زیادی دارند سقف های کشی که پارچه مانند هستند در ابعاد بسیار متنوعی تولید می شود و عرض و طول متغیر دارند. در حالی که بیشتر ورقه های پلکسی از سایز 2.1 در 8.1 متر زده می شوند. دقت کنید که به خاطر ابعاد سقف ها اجرای پلکسی برای محیط هایی که مساحت سقف زیادی دارند مناسب نیست و به خاطر سنگین شدن کار شکم می اندازد.
یکی از مهم ترین فاکتور ها برای انتخاب یک سقف کاذب تحمل وزن است. سقف های کشسانی می توانند در هر متر مربع 150 کیلوگرم بار را تحمل کنند و مقاومت خوبی در برابر ضربه هم دارند چرا که انعطاف بسیار زیادی دارند اما سقف های پلکسی تحمل ضربه کمتری دارند و ممکن است بشکنند و فرو بریزند.
دیگر ویژگی فیزیکی بسیار مهم که سبب شده تا مدل سقف های کشسانی بسیار محبوب تر باشد این است که شما می توانید بدون هیچ محدودیتی اقدام به اجرای طرح های مختلف برای پروژه خود کنید و از طرح های سه بعدی سقف گرفته تا در رنگ ها و نقش و نگار های مختلف. اما سقف های پلکسی نمی توان شکل و حالت خاصی دارد. و از نظر رنگ و طرح هم تنوع کمتری دارند.
زمان نصب نیز یکی از مهم ترین جنبه های تفاوت بین این دو سقف است و مدل های کشسان نسبت به طرح هایی که می پذیرند کمی سریع تر نصب می شوند و حتی آماده سازی و زیر سازی برای آن ها ساده تر است. از آن سو نصب سقف های پلکسی گلاس زمان بیشتری می برد چرا که زیر سازی اجرا شده و سپس تایل ها تک تک سری جایشان قرار می گیرند.
سقف های کشسان را می توان در هر رنگی تولید کرد و سفارش داد و یا هر طرحی را روی آن ها اجرا کرد. اما سقف های پلکسی بیشتر طرح آسمان را دارند.
به خاطر متریال سقف های کشسان کثیفی ها و آلودگی هایی که در فضا هستند بسیار کمتر جذب آن ها می شود و به خاطر وجود مواد نانوپلاستی در آن ها و ذرات زینک اکساید خاصیت آنتی باکتریال هم دارند و برای نصب در بیمارستان ها و مراکز خدماتی هم مناسب می باشند. این در حالی است که سقف های پلکسی این خواص را دارند. اما از نظر شفاف بودن و عبور نور برتری به سقف های پلکسی می رسد. اما این شفافیت آن ها هم پس از مدتی کم تر می شود. مدل های سقف کشسان باریسول را در این بخش سایت مشاهده کنید.
از نظر نصب سیستم های نورپردازی با وجود تنوع کم در هر دو سقف برتری به سقف های کشسان می رسد چرا که نورپردازی های زیبا تری را می توان اجرا کرد و نصب و جا به جایی آن هاب سیار ساده تر خواهد بود.
سقف کشسان یا کناف کدام گزینه بهتری است ؟ | بررسی مزیت ها و معایب هر کدام و مقایسه کامل
از نظر ایمنی نیز می توان نمره برتری را به سقف های کشسان دادچرا که بسیار سبک وزن بوده و می توانند در صورت تخریب سازه بار زیادی را تجمل کنند در حالی که سقف های پلکسی اینگونه نبوده و خوشان تخریب می شوند می توانند باعث آسیب باشند. یک پارچه بودن و تنوع ظاهری زیاد در سقف های کشسان امکان نصب آن ها در هر مکانی بدون استثنا را فراهم کرده است و مهم نیست که چه پروژه ای دارید می توانید برای سقف آن از مدل کشسان استفاده کنید در حالی که کاربرد پلکسی کمتر است و به خاطر شکننده بودن آن بیشتر در حمام و دستشویی و یا اتاق های کوچک نصب می شود.