




امروزه فضای خانه و طراحی آن یکی از بخشهای مهم زندگی هر شخص است. و تاثیر دکوراسیون داخلی بر روحیه افراد ملموس و از نظر علمی ثابت شده است. بیشتر مردم به تغییر دکوراسیون داخلی به دلیل تاثیر زیاد آن روی فضای خانه و همچنین افراد خانه، اهمیت زیادی میدهند. البته به یاد داشته باشید انجام این کار نیاز به دانش و تخصص خاصی دارد که هر شخصی ممکن است از عهده آن بر نیاید.
در ادامه نگاهی دقیق تر به طراحی و دکوراسیون داخلی و تاثیر آن را روی افراد بررسی میکنیم ؛
به گفته یکی از طراحان داخلی، طراحی منزل تا چند سال پیش در ایران جایگاهی نداشت و مردم بدون شناخت آن نسبت به اندازه، ابعاد و فاکتورهای دیگر به خرید وسایل خانه اقدام میکردند. و در نهایت به نتیجه مطلوبی نمی رسیدند. ولی امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و اطلاعاتی که مردم در مورد طراحی و دکوراسیون در فضای اینترنت به دست می آورند، این تفکر کاملا تغییر کرده است. در واقع افراد متوجه شدهاند که تنها استفاده از وسایل لوکس و گران موجب زیبایی خانه نمیشود. بلکه برعکس ممکن است فضای خانه را شلوغ تر به نظر برساند.
از آنجا که طراحی داخلی با روانشناسی رنگ در ارتباط است بنابراین به خوبی میتواند بر روحیه افراد تاثیر گذار باشد.
طراحی داخلی برخلاف تصوری که بیشتر مردم دارند، فقط مربوط به مبلمان و پرده نیست. دکوراسیون داخلی هنوز برای خیلی ها ناشناخته است و حتی نمی دانند که دارای گرایش های مختلفی نیز می باشد. از آنجا که افراد در چند سال اخیر تنوع طلب تر از سال های قبل شده اند، نیاز خود را به دکوراسیون بیشتر درک کرده اند.
ارتباط طراحی با سلایق افراد
برخی فکر میکنند طراحی داخلی نیاز به تخصصی لوکس و تزئینی دارد. در صورتی که کاربرد آن امروزه وسیع تر شده و از اصول علمی و مهندسی پیروی میکند. برای طراحی و دکوراسیون چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد، نیازهای افراد با توجه به شخصیت، سن ، علایق و سلیقه های فردی است. در واقع طراحی داخلی باید در مسیر به وجود آوردن محیطی متناسب با نیازهای افراد ایجاد شود.
تاثیر دکوراسیون بر روحیه افراد و بازدهی آنها را می توان مهم ترین عاملی دانست که را به سمت ایجاد تغییرات و هزینه کردن در این زمینه وادار می کند. هماهنگی رنگ ها ،نورها ، مبلمان ، پرده ، کاغذ دیواری ، کفپوش و سایر تجهیزات بدون در نظر گرفتن برند و کیفیت آنها میتواند تاثیرات فوق العاده ای بر روح و روان ما بگذارد و بازدهی و عملکرد ما را تغییر دهد.
جالب است بدانید که روانشناسان علوم رفتاری به این نتیجه رسیده اند که دکوراسیون و طراحی داخلی می تواند بر مشکلات رفتاری افراد تاثیر گذار باشد و به بهبود روحیه کمک کند !
نکته مهم دیگر شناخت ارگونومی بدن انسان و هماهنگی آن با طراحی داخلی است.یکی از وظایف دکوراتور طراحی عناصر بر اساس کاربرد و ابعاد آن است. موارد مورد توجه دیگر در طراحی ؛
برخی افراد فکر میکنند که طراحی و تغییر دکوراسیون به هزینه بالایی نیاز دارد در حالی که اقدامی فنی در جهت بهبود فضا و مدیریت آن است. به گفته یکی از متخصصان طراحی، افراد حتی می توانند با تغییر رنگ یک دیوار، تعویض پرده و یا تغییر اشیاء، محیط خامنه را متحول و دگرگون سازند. البته این تغییرات مثبت نیز به درک درست از رنگ، نرم، ریتم و توازن عناصر دارد. همه این ها باید با سلایق افراد در نظر گرفته شود. زمانی طراحی بی اثر و با هزینه اضافی است که بدون فکر و اندیشه انجام گیرد. بنابراین طراحی با هزینه گزافی همراه نیست و میتوان با اندکی هزینه تغییرات بزرگی را به وجود آورد.
طراحی داخلی به دو شکل میتواند اثر بگذارد؛
این را می توان به جرات گفت که افرادی که زمان زیادی را در یک سبک دکوراسیون سپری می کنند، حتما تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت.
طراحی و دکوراسیون داخلی تاثیر کمی در درمان برخی بیماری ها ندارد. افرادی که دچار بیماری افسردگی شدهاند گاهی از پزشک یا اطرافیان خود میشنوند که در طراحی داخلی خانه تغییراتی ایجاد کنند. این بدان معناست که در رنگ، جنس آیتم های موجود در خانه تغییراتی ایجاد کنند و در نهایت هر یک می تواند القای خاصی روی افراد داشته باشد. به عنوان مثال حسی که از فرفورژه می آید حسی مصنوعی و از سرما و سختی است در حالی که چوب حس طبیعی بودن را انتقال میدهد.
ایجاد فضای مناسب یا تغییر دکوراسیون می توان در درمان بیماری های کودکان نیز بسیار موثر باشد. در حقیقت کودکانی که بیش فعال و یا کم تحرک هستند با کمک این ایده فوق العاده تغییر زیادی کرده اند.
طراحی داخلی و دکوراسیون آنقدر جدی است که باید از زوایای مختلف آن را مورد بررسی قرار دهید. یک محیط با دو طراحی مختلف می تواند کاربردهای متفاوتی داشته باشد. با چیدمان درست منزل، هم پدر و مادر و هم فرزندان در فضایی با شرایط مناسب روحی و روانی بزرگ میشوند.
یکی از مهمترین محورها در حوزه طراحی داخلی، موضوع انتخاب رنگ در فضای مورد نظر است. برخی از رنگ ها این خاصیت را دارند که موجب درمان بعضی بیماری ها مانند افسردگی، فشارخون و… می شوند. به طور مثال استفاده از رنگ آبی در آیتم های داخلی خانه موجب کمتر شدن تعداد ضربان قلب و آرامش قلب، در حالی که رنگ قرمز ضربان را شدیدتر میکند. همچنین استفاده از این رنگ قرمز و رنگ زرد در غذا موجب افزایش اشتها میشود.
رنگ ها همچنین نشان دهنده صفات نیز هستند؛ مثلا رنگ آبی به همراه سفید نشانه پاکیزگی میباشد به همین دلیل است که بیشتر از این رنگ در فضاهای مرطوب مانند سرویس بهداشتی و حمام استفاده میشود. بنابراین رنگ ها در کاربردی بودن فضا تاثیر زیادی دارند.
طراحی دکوراسیون داخلی تاثیر بسزایی در عملکرد ما، روحیه و در نتیجه سلامتی ما داشته و هزینه کرده در این راستا ولخرجی یا هزینه ی اضافی نیست. ضمن اینکه طراحی دکوراسیون داخلی به معنای استفاده از متریال ها و اکسسوری های لاکچری و برند هم نیست ! طراحی دکوراسیون ، دانش استفاده از رنگ ها،نور اکسسوری و… است.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید و موثر بوده و منتظر پاسخگویی به سوالات و نظرات ارزشمند شما هستیم.
اگر این مطلب به صورت تخصصی برای محیط های اداری و رستوران و کافه هم بپردازه خیلی مفید تر خواهد بود. من الان دنبال ایده برای طراحی داخلی کافه هستم و می خوام با تاثیر رنگ ها و سبک های طراحی آشنا بشم. متشکرم
سلام وقت بخیر
برای مشاوره در مورد طراحی داخلی کافتون با ما تماس بگیرین. واحد طراحی مجموعه آذرخش در خدمت شماست.