




بدون شک می توان چوب و فراورده های آن را از مهم ترین عناصر در صنعت دکوراسیون داخلی در نظر گرفت چرا که کفپوش گرفته تا دیوارپوش و.. را می توان به وسیله انواع چوب تولید کرد و در دکوراسیون به کار برد. یکی از مهم ترین فراورده های چوبی که کاربرد بسیار بالایی در صنایع مختلف دارد ام دی اف یا MDF است. در ادامه این مقاله قصد بررسی انواع ام دی اف MDF و ویژگی های آن ها و کاربردشان را داریم.
نقش چوب در کوراسیون داخلی را در این مقاله بخوانید | چرا چوب اهمیت بالایی در دکوراسیون دارد ؟
این عبارت کوتاه شده «تخته فیبر با چگالی متوسط» (medium density fiberboard) است و مهم ترین فراورده چوبی به شمار می رود. MDF را می توان گونه از تخته های فیبری در نظر گرفت که به شیوه خشک ساخته می شود که چگالی بین 600 تا 800 کیلوگرم در هر متر مکعب دارد. در فرایند تولید ام دی اف پس از قطع شاخ و برگ ها از درخت بخش فیبری آن را در دستگاه های مخصوص خرد کرده و شستشو می دهند و سپس از فیلتر های مختلف رد می کنند از مش هایی که شکل خاصی به ان ها می دهند عبور می دهند سپس این قالب ها را به صورت تخته هایی با ضخامت های مختلف در می آورند.
در مراحل آخر نیز تخته ها وارد دستگاه پرس خشک می شوند و پس از خشک شدن سمباده کشیده شده و رنگ می شوند. دیگر مراحل نیز بسته به نوع سفارش است برای مثل ممکن است روی برخی از تخته ها روکش های مخصوصی را قرار دهند.
همانطور که گفته شد پس از آماده شدن تخته ها و تمام شدن مراحل می توان روکشی را روی تخته ها به در خواست کارفرما قرار داد. با قرار گرفتن روکش های مختلف مزیت های دیگری نیز به این تخته ها افزوده می شود که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
روکش ها مزیت های زیادی را دارند برخی از ان ها تخته ها را در برابر آب و برخی در برابر آتش مقاوم می کنند و انواع دیگر آن ها را مقاوم در برابر خط و خش و ضربه می کنند همین ویژگی سبب شده تا از ام دی اف های روکش دار در صنعت دکوراسیون داخلی بیشتر استفاده شود.
همانطور که در بخش های قبلی مشاهده کردید از کلاس های مختلف این تخته ها می توان در بخش های مختلف دکور و در ساخت عناصر متنوعی از کفپوش ها گرفته تا انواع دیوارکوب و حتی در ساخت تایل های سقفی استفاده کرد. از دیگر کاربرد های رایج این محصولات می توان به ساخت پارتیشن های ام دی اف اشاره کرد که در حال حاظر یکی از روش های محبوب برای مدیریت فضای کاری هستند.