




در ساخت کابینت های آشپزخانه چه مدل های جدید و مدرن و چه نمونه های سنتی و کلاسیک علاوه بر ظاهر باید فاکتور های بسیار دیگر را در نظر گرفت از رنگ و ترکیب های رنگی گرفته تا سازگاری ظاهری با دیگر المان های دکوراسیون داخلی اما یکی از مهم ترین موارد سایز و ابعاد استاندارد کابینت آشپزخانه است که در نظر گرفته می شود و تیم کابینت سازی همیشه سعی می کند تا این استاندارد های رایج و جا افتاده را برای شما اجرا کند تا هم از نظر ظاهری بهتر و هم از نظر فضا و کاربردی بودن برای شما کارایی داشته باشد. سایز کابینت در صورتی که استاندارد نباشد یا خیلی بزرگ می شود و فضای رفت و آمد را کاهش می دهد و از سویی زیبایی را کاهش میدهد و یا مدیریت فضا را دچار مشکل می کند و به شما اجازه قرار دادن لوازمتان را نمی دهد.
هنگامی که به سایز کابینت اشاره می کنیم منظور اندازه طول عرض و ارتفاع است و اینکه حجم گنجه ها بر اساس موارد گفته شده چقدر خواهد شد. اگرچه در کنار طول و عرض سایز صفحه و سینک فاصله بین دو کابینت های دیواری و زمینی و …نیز همگی مواردی هستند که در ابعاد و سایز منظور می شوند. دقت کنید که تنها جنبه زیبایی در نظر گرفته نمی شود بلکه در بسیاری از مواقع مسئله نگهداری بهتر از کابینت ها و حتی ایمنی بیشتر نیز مطرح است مثلا شما نمی توانید هود را با فاصله کم از گاز نصب کنید و باید مکانی که بین کابینت ها برای هود تعیین می شود ارتفاع مناسبی داشته باشد. فاصله استاندارد و رایج بین کابینت هایی که روی دیوار و زمین قرار می گیرند 50 سانتی متر در نظر گرفته شده است و بازه بین 45 تا 55 سانتی متر رایج ترین فاصله هایی هستند که نصابان اجرا می کنند.
سایز استاندارد کابینت زمینی یا پایه
کابینت هایی که روی زمین نصب می شوند و بیشتر هم در مدل های تک و یا دو درب موجود می باشند عمق تقریبا 60 سانتی متری ( با توجه به عرض آشپزخانه می توان عمق کمتر را هم ساخت ) دارند و در مجموع با صفحه ای که قرار می گیرد تا 63 و یا 65 سانتی متر عمق خواهند داشت. دیگر مسئله مهم ارتفاع است که در بیشتر پروژه ها ارتفاع کابینت ها تقریبا 85 سانتی متر می باشد البته اگر ضخامت کانتر را هم در نظر بگیریم این ارتفاع بیشتر می شود. در ضمن دقت کنید که در کابینت هایی که کشو همراه درب دارند ابعاد ارتفاع درب کمتر شده و کشو ها نیز 15 سانتی متر ارتفاع خواهند داشت.
فاکتور عرض کابینت اما دست سازنده را بیشتر باز گزاشته است و می توان عرض های مختلفی را در نظر گرفت برای مثال عرض های 30 – 44 – 55- 70- 80 و….استفاده می شوند.
کابینت های دیواری را با پیچ های محکم و قدرتمند به دیوار متصل می کنند یک تیم حرفه ای در نصب این مدل گنجه ها دقت بالایی را به خرج می دهد چرا که تحمل وزن بالا یکی از مهم ترین مسئله ها در رابطه با این کابینت ها می باشد و بهتر است توانایی تحمل وزن زیادی داشته باشند و از دیوار کنده نشوند. عمق این کابینت های دیواری در بازه 30 تا 60 سانتی متر انتخاب می شود که باز نقشه آشپزخانه و پلان کابینتی شما و البته عرض کلی آشپزخانه در انتخاب آن تاثیر خواهد داشت برای مثال در فضا های مستطیلی با عرض کم عمق کمتری در نظر گرفته می شود. عرض رایج نیز 72 تا 75 سانتی متر خواهد بود و بیشتر مدل ها ترکیبی از تک درب و درب خواهند بود. در انتخاب ارتفاع می توانیم با آزادی بیشتری پیش رویم و از ارتفاع 40 و 50 سانتی متر تا حتی 110 و یا بیشتر را در نظر بگیریم البته مدل کابینتی که انتخاب می شود در تعیین ارتفاع بسیار مهم است و در کنار فاصله از سقف دو فاکنور مهم می باشند.
دقت کنید که در صورتی که سقف خانه شما از حد استاندارد بلند تر باشد می توانید کابینت های دیواری مرتفع را در نظر داشته باشید اما این را بدانید که قرار دادن ظروف و وسیله ها در شلف ها و قفسه های ان ها سخت خواهد بود و حتما به چهار پایه نیاز خواهید داشت. در ضمن در مدل هایی که ارتفاع بلندی دارند باید تیم سازنده بسیار بهتر و با کیفیت بیشتری کابینت ها را نصب کنند چرا که بار بسیار بیشتری را تحمل می کنند.
کابینت ها از نظر سایز و ابعادنیز دسته بندی می شود و گروه اول و رایج ترین را در بخش پیش بررسی کردیم که کابینت های دو تکه شامل پایه و دیواری بودند. دومین مدل کابینت سوپری و یا کابینت های کمدی هستند که از کف تا سقف پیش می روند و معمولا در کنار مدل های دو تکه اجرا می شوند تا هم فضایی منحصر به فرد از نظر ظاهری را داشته باشید و هم در مدیریت فضا بسیار بهتر عمل کنید. عرض و عمق کابینت های کمدی معمولا هماهنگ با کلیت طرح شما خواهد داشت اما ارتفاهع آن ها می تواند تا حتی 1 متر و 80 سانتی متر تا 2.5 متر برسد. سومین مدل کابینت های گوشه ای هستند که در کنج نصب می شوند و از نظر ظاهری کمی تفاوت دارند. ارتفاع و عمق این کابینت ها با دیگر مدل ها یکسان است اگرجه از آن جا که در کنج آشپزخانه نصب می شوند و حالتی ربع دایره ای خواهند داشت عمقشان متغیر است. عرضشان نیز با توجه به طرح کلی در نظر گرفته می شود.