




همانطور که می دانید کابینت هایی که در آشپزخانه و یا در اتاق رخت شویی نصب می شوند با میزان بالایی از رطوبت و اب در تماس هستند و آب هم می تواند به راحتی سبب خرابی و آسیب دیدن متریال هایی نظیر چوب ام دی اف فلز و…شود برای همین مقاوم کردن کابینت ها در برابر آن بسیار مهم است. در این مقاله قصد داریم روش های ضدآب کردن کابینت آشپزخانه اعم از ام دی اف و …را به شما عنوان کنیم.
امروزه بدنه و اسکلت بسیاری از کابینت ها ام دی اف است چرا که از چوب ارزان تر در آمده و مزیت های بیشتری نسبت به مدل های قدیمی فلزی دارد. تخته های ام دی اف با ضخامت ها و کیفیت های متنوعی در ساخت کابینت آشپزخانه از مدل های ممبران گرفته تا هایگلاس و..استفاده می شوند و بیشتر آن ها ضد آب نیستند. جالب است بدانید ام دی اف های با کیفیت و گران قیمت ممکن است با توجه به سفارش مشتری به تولید کننده توسط دستگاه های خاصی و به کمک فناوری نانویی در برابر آب مقاوم شوند اما قیمت آن ها بسیار بالاست و شما می توانید با روش های دیگر و صرف هزینه کمتر کابنیت ها را ضد آب کنید.
از جمله ضرر ها و آسیب هایی که اب و رطوبت می تواند به کابینت های آشپزخانه وارد کند می توان به موارد زیر اشاره کرد. :
از راه های رایج که برای ضد اب کردن کابینت های MDF استفاده می شود می توان به به کار گیری ترکیب های نانو پلی اتیلن اشاره کرد این ترکیب ها که از سنتز اکسید تیتانیوم ساخته شده اند برای ضد آب کردن تخته های ام دی اف روکش دار استفاده می شود در ضمن این ماده از رشد باکتری و قارچ در بدنه جلوگیری می کند.
همانطور که گفتیم در صورت تماس بدنه کابینت با آب و یا رطوبت که گاهی ممکن است حتی از دیوار پشت آن منشا بگیرد اسیب های جدی به کابینت وارد می شود و پس از مدتی اگر اقدامی صورت نگیرد باید کابنیت ها را تعویض کنید و هزینه بالایی را متحمل شوید. اگر کابینت های ساخته شده از MDF شما از همان ابتدا ضد اب نیستند نگران نباشید چرا که با توجه به قیمت بالای آن ها بیشتر کابینت ها اکنون اینگونه نبوده و پس از تولید آن را با روش های خاص مقاوم می کنند.
پس ضد آب کردن کابنیت ها بسیار مهم است چرا که سبب دوام اوردن آن ها شده و طول عمرشان را تضمین می کنید و سبب جلوگیری از هزینه های تحمیلی ناشی از تعمیر و یا تعویض کردن آن ها می شود.
یکی از روش های رایج که برای افزایش مقاومت کابینت های ام دی اف به کار برده می شود استفاده از اسپری های مخصوص ضد آب ام دی اف است. این اسپری ها مایع یا محلولی هستند که به گونه ای طراحی شده اند که حتی افرادی که هیچ تخصصی در ساخت کابینت ندارند می توانند از آن ها برای محافظت از کابینت ها استفاده کنند. بیشتر از این نوع اسپری ها در زیر سینک های تازه نصب شده کمک می گیرند.
اگر کابینت ها به صورت دست دوم خریداری شده اند پیش از اینکه از این اسپری ها برای ضداب کردن بهره بگیرید باید به خوبی درز ها و سطوح آن را تمیز کنید.
از دیگر گزینه های رایج برای ضدآب کردن کابینت آشپزخانه می توان به موارد زیر اشاره کرد :
از جمله خواص این مواد و ضد آب کننده ها می توان به لیست زیر اشاره کرد :
– مقومت در برابر هرگونه رطوبت
مقاوم در برابر یو وی
ضد پوسیدگی و خوردگی
– جلوگیری از رشد باکتری ها و آلایندهها
– ضد ترکخوردگی
– به آسانی تمیز میشود
عدم اسیب زدن به محیط زیست
حتما می دانید که روکش های جنس های مختلف این روز ها در مدل های بسیار مختلفی از کابینت نصب می شوند. برای مثال روکش کابینت ممبران که از جنس پی وی سی ساخته شده است و همانطور که می دانید این روکش در برابر اب کاملا مقاوم است و در صورت نصب درست به خوبی بدنه ومغزی را در برابر رطوبت و آب محافظت می کند.
از در سبک مدرن روکش پلکسی گلاس روی کابینت هایگلاس نصب می شود به خوبی مقاومت ان را در برابر رطوبت و آب زیاد می کند اما تمام این روکش ها یک ویژگی مشترک دارند و آن این است که باید به خوبی از آن ها نگهداری شود و اشیا تیز و نوک تیز به ان ها نزدیک نشوند و در آن ها شیار هایی ایجاد نکنند که در این صورت از آن بخش ها آب نفوذ کرده و مشکلات عدیده ای را خواهد داشت.