




امروزه کابینت های آشپزخانه به جای اینکه با فلز و یا چوب ساخته شوند با ام دی اف تولید می شوند که یکی از پر کاربرد ترین فراورده های چوب بوده و مزیت های زیادی دارد برای مثال هم قیمت ارزان تری از خود چوب داشته و هم به راحتی می توان برای ساخت بسیاری از محصولات از آن استفاده کرد. کابینت های ام دی اف در مدل های بسیار متنوعی تولید می شوند از ممبران گرفته تا هایگلاس مدرن و یا مدل های روکش چوب لوکس. اما یکی از عیب هایی که در صورت عدم نگهداری درست و یا قدیمی بودن کابینت ها در ان ها مشاهده خواهید کرد باد کردن کابینت ام دی اف است. در این مقاله به روش های ترمیم و تعمیر کابینت باد کرده ام د اف خواهیم پرداخت.
عدم نگهداری صحیح از کابینت ها اصلی ترین علت با کردن آن ها می باشد چرا که روکش هایی که روی آن ها نصب می شود باید محاظت شوند در واقع این روکش ها هستند که از باد کردن و کپک زدن و سایر آسیب ها به بدنه ام دی اف جلوگیری می کنند و در صورتی که آسیب ببینند کابینت های شما پس مدتی متورم خواهند شد. برای مثال کابینت هایی که روکش پی وی سی یا چوبی و…دارند با ضربه خودن و یا خط و خش افتادن روی آن ها به وسیله اشیا تیز دیگر نمی توانند از نفوذ آب و بخار آب بخش های داخلی بدنه جلوگیری کنند.
قطرات آب و یا بخارات آن که در آشپزخانه زیاد هم هستند به راحتی از روزنه ها نفوذ کرده و پس از مدتی حباب هایی را در ام دی اف ایجاد می کنند. از دیگر دلایل باد کردن کابینت ها می توان به قدیمی بودن ان ها اشاره کرد چرا که مانند هر چیزی کابینت های آشپزخانه هم عمری دارند و پس از گزشت مدتی روکش ها و صفحه کابینت ها دیگر آن مقاومت قبل را نخواهند داشت و در کل به راحتی آسیب می بینند.
اولین اتفاقی که با متورم شدن کابینت می افتد پوسته شدن لایه های رویی کابینت است. بهتر است برای کاهش هزینه و آسیب های جدی تر پس از مشاهده این وضعیت سریعا اقدام به ترمیم و تعمیر کابینت های ام دی اف کنید. اگر سهل انگاری کنید پس از مدتی درب ها و بدنه شروع با باد کردن می کند و اگر شدید شود شما چاره ای جز تعویض کابینت ها و یا حد اقل درب ها نخواهید داشت.
اولین مرحله برای از بین بردن ورم کابینت خشک کردن محل مورد نظر است شما با استفاده از گرمای سشوار می توانید برای رطوبت زذایی ان قسمت کمک بگیرید. اگر تورم جدی نیست و خیلی خفیف است یعنی اگر لایه رویی کمی جدا شده اما پوسته نشده است می توانید برای حل مشکل از چسب مخصوص اسنفاده کنبد به این صورت که به کمک سرنگ یا چاقو چسب را در آن قسمت بریزید. پس از اینکه مقدار لازم چسب را در محل وار کنید دو تکه را بهم بچسبایند.
در بیشتر موارد اما میزان آسیب بیشتر است و به راحتی می توان آثارش را روی درب مشاهده کرد که در این حالت شما به سمباده زدن نیاز دارید. تیم کابینت ساز با دستگاه مخصوص سطح درب را صاف کرده به گونه ای که تورم کامل از بین رفته و تمام سطح درب یکسان و هموار باشد. سمباده کشی تا جایی ادامه پیدا می کند تا به بخش سالم ام دی اف برسد. در نهایت بتونه کاری انجام می شود تا بدنه و درب یکنواخت شوند.
بتونه کشی کار ساده ای نبوده و باید در آن را بلد باشید سطح درب کابینت باید به طور کلی بتونه کشیده شود و سپس حداقل 2 ساعت زمان برای خشک شدن آن در نظر گرفته شود.
نگهداری درست از کابینت ها مهم ترین کاری است که شما برای جلوگیری از باد کردن ان ها باید انجام دهید هر کابینت در هر سبکی نیاز دارد تا به خوبی تمیز شود تا لکه ها ها و گرد و غباری که روی سطح می نشینند به سطح نچسبند و پاک کردن آن ها سخت نشود. در صورتی که آب روی سطح درب ها ریخته است بهتر است هرجه سریعتر با یک دستمال خشک پاک شود.
کیفیت روکش کابینت و کانتر هم بسیار مهم است روکش های ضعیف که با چسب های غیر استاندارد نصب شده اند به راحتی جدا می شوند و آب و بخار آن به راحتی به داخل نفوذ می کند این مورد در کابینت های ممبران بیشتر دیده می شود چرا که در صورت سفارش از کارگاه های سو استفاده گر هم روکش بی کیفیت نصب می شود و هم چسب کار ضعیف خواهد بود.
سعی کنید با احتیاط ظرف و ظروف و خصوصا قابلمه ها که فلزی هستند را درون کابینت ها جای دهید چرا که فلز و اشیا لبه دار راحت تر می توانند به روکش آسیب بزنند. از دیگر موارد مهم در تعمیر کابینت باد کرده می توان به :